Rozrywka

  • 21 maja 2014
  • 22 maja 2014
  • wyświetleń: 3950

Top Chef z Bielska-Białej

Bielszczanin Sebastian Olma został zwycięzcą drugiej edycji kulinarnego show Top Chef. W nagrodę zgarnął 100 tys. zł!

W finałowym odcinku programu uczestnicy mieli za zadanie przygotować menu degustacyjne. W trzy godziny wszyscy przygotowali wyśmienite dania, jednak to menu Sebastiana okazało się najlepsze!

Tymczasem zapraszamy na wideo-wywiad z Sebastianem, który portal bielsko.info nakręcił tuż przed finałowym odcinkiem.



Finałowe menu degustacyjne Sebastiana:
  • Burak z kozim serem, miodem i roszponką
  • Smażone foie grais z rzepą, kalarepą i chrzanem
  • Halibut z koprem włoskim, kalafiorem i orzechem laskowym
  • Zając marynowany z jałowcem, skorzonerą i owocami leśnymi
  • Ravioli z ananasa z musem z mango, puree malinowym i pomarańczą

ab / czecho.pl

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu czecho.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.